Het huis

Van origine was dit huis eigenlijk 4 kleine huisjes. Het is gebouwd rond 1807. Beneden werd gewoond en boven was opslag van onder andere wijnvaten. Je kon boven komen via een van de twee buiten trappen aan de kopse kanten van het huis.

Wanneer je in het huis verblijft is het handig om te weten hoe alles heet. De vorige eigenaren hebben hun eigen benamingen aan de verschillende vertrekken gegeven en wij hebben die grotendeels overgenomen.

Poezenkamer

Beneden kom je binnen in de bijkeuken, van daaruit loop je door naar de woonkeuken. Rechts is een deur naar een slaapkamer die de Poezenkamer heet. Dit is de meest koele kamer van het huis, en daarom was het de favoriete plek van Francois, de poes van de vorige bewoners. In deze kamer vindt je nog een aandenken aan Francois.

Rode kamer

Gele badkamer

Aan de andere kant van de keuken kom je in de hal. Hier is een toilet en een kleine douche, ook wel de Gele badkamer genoemd. Dit vanwege de gele randjes aan de tegels.

Rode badkamer

Griekse kamer

De gite

De ouwe timmerschuur

De Rode kamer

Aan de kopse kant van het huis vind je de Rode Kamer. Hier staat een heerlijk hoog bed en de kamer grenst aan de Rode Badkamer. Zo heb je je eigen appartementje!
De Rode Kamer en de Rode Badkamer samen waren vroeger een heel huis.